Ετικέτες
- αλλαντικά
- αυγό
- Γερμανία
- διαιτητικά
- επετειακά
- ζαχαροπλαστική
- ζυμαρικά
- ζύμη
- κέικ
- κοινωνία
- κρεατικά
- κρέμα
- κρεμμύδια
- λαδερό
- λαχανικά
- Λέσβος
- μαρμελάδα
- μεζές
- οδηγίες
- οσπρια
- πατάτα
- ποτό
- πουλερικά
- προσωπικές ιστορίες
- ρύζι
- σαλάτα
- σάλτσα
- σούπα
- σχάρα
- σχολείο
- τηγάνι
- τουριστικοί προορισμοί
- τυρί
- φαγητό
- φούρνος
- φρούτο
- χρήμα
- ψάρι
05 Ιουνίου 2020
Πίτα με κρασί
30 Μαΐου 2020
Πληκτρολόγηση
29 Μαΐου 2020
Ο "Πειραιώτης"
25 Μαΐου 2020
Φωνητική πληκτρολόγηση
19 Μαΐου 2020
Φοιτητοδουλειές
20 Απριλίου 2020
Φούρνοι
31 Μαρτίου 2020
Λαχανόρυζο (ή μαπόρυζο)
Λαχανόρυζο (ή μαπόρυζο όπως το λέει ο Γιώργος κι οι Πελοποννήσιοι που το άσπρο λάχανο το λένε μάπα - στο χωριό μου το λέμε καρδιά αλλά καρδόρυζο δεν λέμε 😀). Είναι ένα σχετικά εύκολο λαδερό φαγητό του χειμώνα. Το έφτιαξα κάποια στιγμή που μούχε ξεμείνει λάχανο και μ' άρεσε.Κι έτσι αποφάσισα να το ξαναφτιάξω αλλά και να το εντάξω στις συνταγές μου. Μοιάζει με το σπανακόρυζο αρκετά στην προετοιμασία του, μόνο που εδώ δεν έχω την επιλογή να τρίψω το λάχανο με το αλάτι αλλά μόνο να το τσιγαρίσω.
04 Μαρτίου 2020
Χόρτα τσιγαριστά
12 Ιανουαρίου 2020
Παροχές συγκοινωνιών
06 Ιανουαρίου 2020
Κυκλοφορία με αυτοκίνητο
09 Δεκεμβρίου 2019
Πηγές Αροάνιου
29 Ιουλίου 2019
Σουμποτίτσα
24 Ιουλίου 2019
Περνώντας σύνορα
13 Ιανουαρίου 2019
Σχολικές εκδρομές στη Γερμανία
Πώς μούρθε τώρα να μιλήσω γι' αυτό το θέμα; Με την αφορμή του κλεισίματος των σχολείων λόγω χιονιού τις τελευταίες μέρες, έγραψε ο Μανόλης (και το έβαλε και στο φέισμπουκ όπου έγιναν και κάποια σχόλια), κάνοντας κάποιες συγκρίσεις για το πώς δουλεύουν τα σχολεία σε Ελλάδα και Γερμανία (πήγαμε κι οι δυο στη Στουτγάρδη το 2009 - εγώ μόνο με τη Μαρία, αλλ' αυτός και μ' ένα μικρό παιδί).
04 Δεκεμβρίου 2018
Μια απίστευτη ιστορία
27 Νοεμβρίου 2018
Μπουγατσάκια Αγγελικής
15 Οκτωβρίου 2018
Τουρκία: τρώμε ψάρι (έξω)
30 Σεπτεμβρίου 2018
Κιουνεφέ, μια ιστορία!
Κιουνεφέ
21 Ιουλίου 2018
Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης
29 Ιουνίου 2018
5" μόλις
16 Ιουνίου 2018
Στην εξοχή
10 Ιουνίου 2018
Μαρμελάδα κεράσι (του Θανάση)
Παρατήρηση. Αν κάνω τη διαδικασία με το μαχαίρι, καλό είναι να βάλω κάνα γάντι να μην βάψουν τα χέρια μου. Ο Θανάσης δεν τόκανε και δεν ξέρω πότε θα καθαρίσουν τα χέρια του :)
17 Απριλίου 2018
Αυτοματοποιημένες συναλλαγές
01 Μαρτίου 2018
Φακοκεφτέδες
27 Φεβρουαρίου 2018
Αναχώρηση για Γερμανία.
25 Φεβρουαρίου 2018
Γερμανία: ετοιμασίες για αναχώρηση
23 Φεβρουαρίου 2018
Απόσπαση στη Γερμανία
09 Φεβρουαρίου 2018
Ιστορίες εξετάσεων
09 Ιανουαρίου 2018
Αλλαγές στα σχολεία
07 Ιανουαρίου 2018
Παρουσίαση βιβλίου
Το συγκεκριμένο βιβλίο πήρε υλική μορφή χάρη στη συμβολή πολλών φίλων του συλλόγου Πλωμαριτών που πληκτρολόγησαν από κάποιες σελίδες του. Η δική μου συμβολή, εκτός από την πληκτρολόγηση (που ανέλαβα ένα μέρος κι εγώ) ήταν κυρίως στο να πάρω τα επιμέρους αρχεία και να τα συνθέσω σε ένα ενιαίο κείμενο, έτοιμο για το τυπογραφείο κάνοντας ενδιάμεσα και τις σχετικές διορθώσεις - συμπληρώσεις.
02 Ιανουαρίου 2018
Πορτοκαλοσαλάτα
28 Δεκεμβρίου 2017
Παστουρμάς με αυγά
23 Δεκεμβρίου 2017
Χυλοπίτες παραδοσιακές
07 Δεκεμβρίου 2017
Παντζάρια ψητά στο φούρνο
02 Δεκεμβρίου 2017
Τεμπελόπιτα της Παυλίνας
20 Νοεμβρίου 2017
Εμπειρίες από τουαλέτες
09 Νοεμβρίου 2017
Γλυκοπατάτες αλά κρεμ
05 Νοεμβρίου 2017
Κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα
Κολοκύθια υπάρχουν πολλών ειδών και συνταγές τους ακόμα περισσότερες. Εγώ έχω ανεβάσει μέχρι τώρα πάνω από 10. Οι περισσότερες με τα κλασσικά κολοκυθάκια που βρίσκουμε σχεδόν όλον τον χρόνο πια. Αλλά αυτή την εποχή εμφανίζονται στην αγορά κι άλλα, "εξωτικά", κολοκύθια. Συνήθως μεγάλου μεγέθους που τα λέμε κολοκύθες. Είναι οι κόκκινες που χρησιμοποιώ για να φτιάχνω κολοκυθοπιτάκια, γλυκά. Αλλά και κίτρινες που έχω δει, αλλά δεν είχα χρησιμοποιήσει, δεν τις συνηθίζουμε στο χωριό μας (να τις φυτεύουμε). Αλλά πριν μερικές μέρες έδωσε στη Μαρία μια συναδέλφισσά της μια τέτοια κίτρινη κολοκύθα. Κι είπαμε να την φτιάξουμε αρμυρή αυτή τη φορά, κάτι σαν σπανακόπιτα που είχαμε φάει στο Γιώργο. Αλλά αντί να τον πάρουμε τηλέφωνο και να μάθουμε τη συνταγή του, έψαξε η Μαρία και βρήκε μία της Αργυρώς. Στην αρχή που μου το είπε μου φάνηκε κάπως αλλά όταν τη διάβασα είδα πως ήταν στα μέτρα μου κι έτσι τη φτιάξαμε. Αν εξαιρέσει κανείς πως η ποσότητα της κολοκύθας που προτείνει μου φαίνεται μεγάλη αναλογικά με τα υπόλοιπα, το αποτέλεσμα ήταν μια χαρά. Έτσι εδώ πληθαίνω λίγο τα συνοδευτικά κι αλλάζω το μυρωδικό. Ο δυόσμος μου φαίνεται πως δένει καλύτερα.
14 Οκτωβρίου 2017
Σκοτώνουν τ' άλογα όταν γεράσουν;
12 Οκτωβρίου 2017
Είμαι η κυρία Τάδε
10 Οκτωβρίου 2017
Η ντοπιολαλιά μας
08 Οκτωβρίου 2017
Τουρκία: Λεωφορεία
06 Οκτωβρίου 2017
Τουρκία: Λουλούδια
04 Οκτωβρίου 2017
Είδη χαλβά
Χαλβάς. Τι είναι χαλβάς; Όταν ακούει κάποιος τη λέξη χαλβάς πού πάει ο νους του; Και δεν εννοώ τη μεταφορική σημασία του λεξικού, αυτό του άβουλου και μαλθακού ανθρώπου. Αλλά του χαλβά σαν γλυκό. Το λεξικό που λέγαμε δίνει δυο είδη χαλβά (και το ίδιο κάνει κι αυτό του Μπαμπινιώτη). Τον έναν, αυτόν με ταχίνι και ζάχαρη (και διάφορες προσθήκες όπως κακάο, φιστίκι κλπ), αυτόν που εγώ τον ξέρω σαρακοστιανό. Γιατί συνήθως τον τρώμε τη σαρακοστή. Όχι πως δεν τρώγεται κι άλλες εποχές. Ο Δημήτρης π.χ. τον τρώει όλο το χρόνο, βρίσκοντας σ' αυτόν μια καλή και υγιεινή πηγή ενέργειας. Τον δεύτερο που παρουσιάζει εγώ τους ξεχωρίζω σε δυο.