Υλικά
1,5 κιλό γλυκοπατάτες (κόκκινες ήταν οι δικές μου)300 γρ μπέηκον
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
1 ποτηράκι λάδι
300 γρ κρέμα γάλακτος
150 γρ τυρί τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Καθαρίζω τις γλυκοπατάτες και τις κόβω σε κύβους (περίπου 1 εκατοστό πάχος). Τις βράζω σε αλατισμένο νερό για 5' περίπου (ίσα ν' αρχίσουν να μαλακώνουν).Τσιγαρίζω το μπέηκον, προσθέτω και το κρεμμύδι. (Επειδή μου στέγνωσαν αρκετά, πρόσθεσα λίγο κρασάκι). Τα βγάζω από τη φωτιά, βάζω στο κατσαρόλι το λάδι να κάψει και προσθέτω τη γλυκοπατάτα να τσιγαριστεί λίγο. Προσθέτω το κρεμμύδι με το μπέηκον και την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο κι ανακατεύω ελαφρά (να μην σπάσει η πατάτα και γίνει πουρές).
Ρίχνω σ' ένα πυρέξ το μείγμα, πασπαλίζω με το τυρί και το ψήνω στους 180 βαθμούς για 20 - 30'.
Σερβίρεται ζεστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.