Υλικά
1 κουτί σφολιάτα (που συνήθως έχει δυο φύλλα μέσα)1 ζαχαρούχο γάλα (400 γρ., κρατώ το κουτάκι)
2 κουτάκια νερό
1/2 ποτήρι σιμιγδάλι
2 βανίλιες
1 αυγό προαιρετικά
ξύσμα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Ανακατεύω τα υλικά γάλα, νερό, βανίλιες, ξύσμα, σιμιγδάλι μέσα σε ένα μέτριο κατσαρόλι, μέχρι να γίνουν μια κρέμα. Τα βάζω στη φωτιά κι όταν βράσει, αφήνω για λίγο να κρυώσει και προσθέτω το αυγό. Γίνεται πιο γυαλιστερή έτσι η υφή της κρέμας. Αφήνω την κρέμα να κρυώσει αρκετά, ακόμη και ας γίνει μια μικρή κρούστα πάνω της.Ανοίγω το πρώτο φύλλο σφολιάτας και το κόβω σε 12 τετράγωνα (3χ 4). Βάζω μια γενναία κουταλιά κρέμας και προσπαθώ να πιάσω τις άκρες της σφολιάτας σαν μαντηλάκι. Το ίδιο και με το δεύτερο φύλλο.
Ψήνω στους 170 βαθμούς, για 30 λεπτά. Προσαρμόστε τη διάρκεια στο δικό σας φούρνο.
Η ζάχαρη άχνη χρειάζεται, δεν είναι πολύ γλυκιά η κρέμα. Αν μπουν και τα δυο φύλλα σφολιάτα, φτιάχνονται 24 κομμάτια (η κρέμα, για τόσα είναι).
Καλοφάγωτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.