Υλικά
250 γρ. φακές4 - 5 φύλλα δάφνης
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 αυγό
3 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές κέτσαπ
3 κουταλιές ξύδι
3 κουταλιές λάδι
1 φλιτζάνι αλεύρι
μαϊντανό
άνηθο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση
Βάζω τις φακές να πάρουν μια βράση και τις σουρώνω ώστε να φύγει το πρώτο νερό (και τα δυσάρεστα επακόλουθα των οσπρίων :) ). Τις βράζω καλά με τα φύλλα δάφνης (και λίγο νερό).Πολτοποιώ με ραβδομπλέντερ τα υπόλοιπα υλικά κι όταν ετοιμαστούν κι οι φακές τις προσθέτω κι αυτές.
Προσθέτω και το αλεύρι κι ανακατεύω το μείγμα καλά και τ' αφήνω να κρυώσει και να σφίξει.
Στρώνω σ' ένα ταψί ένα λαδόχαρτο (ή ένα φύλλο σιλικόνης). Φτιάχνω τα κεφτεδάκια μου και τα απλώνω στο ταψί. Τα ψήνω στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (τα γυρίζω ενδιάμεσα ώστε να καλοψηθούν).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.