Υλικά
4 - 5 κεφάλια παντζάρια μεγάλααλουμινόχαρτο
αλάτι
Εκτέλεση
Πλένω τα παντζάρια και τ' αφήνω να στραγγίξουν καλά απ' τα νερά (ή τα σκουπίζω καλά). Χωρίς να τα καθαρίσω παίρνω ένα- ένα κεφάλι, το τρίβω με μπόλικο αλάτι και το τυλίγω καλά με αλουμινόχαρτο (να κλείνει εντελώς γύρω).Βάζω τα κεφάλια σ' ένα ταψάκι και τα ψήνω σε δυνατό φούρνο (200 βαθμούς) και καμιά ώρα και βάλε (όσο και να ψηθούν δεν πρόκειται να λιώσουν). Για να βεβαιωθώ ότι έχουν ψηθεί μέχρι μέσα, ανοίγω προσεκτικά από μια άκρη το αλουμινόχαρτο απ' το μεγαλύτερο κεφάλι, και δοκιμάζω βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα ή ένα πιρούνι, αν δεν είμ' ευχαριστημένος το ξανακλείνω και τ' αφήνω ακόμα.
Τα βγάζω απ' το φούρνο κι ανοίγω το αλουμινόχαρτο. Όταν αρχίζουν λίγο να κρυώνουν τα καθαρίζω από τη φλούδα. Τα χέρια κοκκινίζουν, για να το αποφύγω μπορώ να χρησιμοποιήσω γάντια μιας χρήσης.
Τα ψημένα παντζάρια μπορώ να τα φάω με λαδόξιδο (ίσως με προσθήκη μαϊντανού και σκόρδου) ή να τα κάνω παντζαροσαλάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.