Υλικά
100 γρ. βούτυρο1 κύβο (Κνορ, Μάτζι κλπ)
4 αυγά
500 γρ. φέτα
250 γρ. ανθότυρο
200 γρ. κασέρι τριμμένο
200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο (η ποικιλία των τυριών και η ποσότητα απ' το καθένα κανονίζεται κατά τα γούστα και σύμφωνα με τη γνωστή διαδικασία "δοκιμή και πλάνη" :) )
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι μπέικιν
ελάχιστο λάδι (έως καθόλου)
2 φλιτζάνια γάλα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζω το βούτυρο να λιώσει και μέσα τον κύβο να διαλυθεί.Σ' ένα μπολ βάζω όλα τα υπόλοιπα υλικά (κρατάω λίγο απ' τα τριμμένα τυριά) και τ' ανακατεύω καλά. Προσθέτω και το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζω το ανακάτεμα.
Αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί για τουλάχιστον δυο ώρες (μπορεί κι ολόκληρο βράδυ).
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώνω το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί (να μην είναι πολύ ψηλό) και πασπαλίζω με το τριμμένο τυρί που έχω κρατήσει.
Βάζω το ταψί στο φούρνο και το ψήνω για 45 λεπτά με μια ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.