Υλικά
2 - 3 πορτοκάλια1 μεγάλο κρεμμύδι
αλάτι
λάδι
Εκτέλεση
Κόβω τα πορτοκάλια σε κομμάτια φροντίζοντας το ζουμί που πέφτει απ' το κόψιμο να μένει μέσα στο μπολ (ή το πιάτο) που θα έχω τη σαλάτα μου.Καθαρίζω τα κρεμμύδια και τα κόβω σε φέτες. Τους ρίχνω μπόλικο αλάτι και τα τρίβω καλά να τους φύγει όλη η σπιρτάδα. Τα ξεπλένω με μπόλικο κρύο νερό (δυο τρεις φορές). Τα στύβω και τα ρίχνω στα πορτοκάλια.
Προσθέτω αλάτι (το προηγούμενο έχει ξεπλυθεί και δεν υπάρχει) και λάδι κι η σαλάτα είναι έτοιμη.
Παρατήρηση: Πρέπει να πορτοκάλια να είναι λίγο ξινά. Αν έχουν γλυκάνει προσθέτω λίγο λεμόνι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.