Στο ίδιο περιοδικό με τις πατάτες γκρατέν και τα μανιτάρια τα γεμιστά υπήρχε και συνταγή για γεμιστά κρεμμύδια. Είχε φτιάξει η Μαρία πριν αρκετό καιρό (για να μην πω χρόνια) κάτι παρόμοιο και ήταν ευκαιρία να το δοκιμάσουμε ξανά. Και μιας και είχαμε ήδη μια παρόμοια επιτυχημένη συνταγή για μανιτάρια (είναι στα προσεχώς αλλά φαίνονται και πίσω από τα κρεμμύδια όπως είναι έτοιμα για φούρνο), είπαμε να τα συνδυάσουμε στο ταψί. Κι ήταν πραγματικά υπέροχα.
Υλικά
8 μεσαία κρεμμύδια
Ζωμό λαχανικών
50 γρ. ψίχουλα ψωμιού
50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κουταλιά θυμάρι φρέσκο (φυλλαράκια)
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°. Καθαρίζω τα κρεμμύδια, κόβω το πάνω μέρος (και το κάτω, τη ρίζα). Τα στρώνω σε ταψί που έχω βάλει το ζωμό (μέχρι ύψους 1 εκατοστό) και τα ψήνω στο φούρνο για μια ώρα. Τα βγάζω, τα αφήνω να κρυώσουν λίγο ώστε να πιάνονται και μ’ ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρώ το εσωτερικό, αφήνοντας μόνο ένα – δυο φύλλα εξωτερικά (αρκούντως χοντρό) περίβλημα. Ψιλοκόβω το εσωτερικό που μόλις έβγαλα και το ανακατεύω με τα υπόλοιπα υλικά και με το μίγμα αυτό γεμίζω τα κρεμμύδια. Τα ψήνω στο φούρνο για 15 – 20’ (μέχρι να ροδίσουν από πάνω).
Ετικέτες
- αλλαντικά
- αυγό
- Γερμανία
- διαιτητικά
- επετειακά
- ζαχαροπλαστική
- ζυμαρικά
- ζύμη
- κέικ
- κοινωνία
- κρεατικά
- κρέμα
- κρεμμύδια
- λαδερό
- λαχανικά
- Λέσβος
- μαρμελάδα
- μεζές
- οδηγίες
- οσπρια
- πατάτα
- ποτό
- πουλερικά
- προσωπικές ιστορίες
- ρύζι
- σαλάτα
- σάλτσα
- σούπα
- σχάρα
- σχολείο
- τηγάνι
- τουριστικοί προορισμοί
- τυρί
- φαγητό
- φούρνος
- φρούτο
- χρήμα
- ψάρι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.