03 Φεβρουαρίου 2013

Σπετσοφάι

Σπετσοφάι ή σπετζοφάι; Υπάρχει μια διαφωνία ως προς το όνομα. Για να πω την αλήθεια, ούτε κι εγώ έχω αποφασίσει. Πότε χρησιμοποιώ το ένα και πότε το άλλο. Κι αν η διαφωνία ξεκινάει από το όνομα, τότε μπορεί καθένας να υποθέσει τι γίνεται με τη συνταγή την ίδια. Τέλος πάντων, όπως και να το ονομάσουμε είναι μια συνταγή με βάση το λουκάνικο (γι' αυτό και η κατηγορία αλλαντικά) και τις πιπεριές. Παραλλαγές διάφορες μπορεί να κάνει ο καθένας ανάλογα με το γούστο του, την έμπνευσή του αλλά και με τα υλικά που έχει διαθέσιμα εκείνη τη στιγμή. Εδώ προφανώς θα παρουσιάσω τη δική μου εκδοχή. Εύκολη και γρήγορα, την προτιμώ για μεζεδάκι.

Υλικά
2 λουκάνικα χωριάτικα (χοντρά)
2 πιπεριές, όσο μου αρέσει καυτερές, κι αν θέλω παίζω και με τα χρώματα
2 μέτρια κρεμμύδια
1 πράσο (προαιρετικά)
½ φλιτζάνι λάδι
1 τομάτα ή τοματάκια κονκασέ
αλάτι – πιπέρι
λίγος τοματοχυμός
Εκτέλεση
Βάζω σε ένα τηγάνι τα λουκάνικα κομμένα σε κομμάτι πάχος ½ εκ. περίπου. Συνεχίζω με τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το πράσο. Σβήνω με λίγο κόκκινο κρασί και προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνω να βράσουν για μισή ώρα περίπου (μέχρι να δέσει η σάλτσα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.