30 Ιανουαρίου 2013

Πατάτες Γκρατέν

Άλλο ένα φαγητό που μου ήρθε από περιοδικό. Το διάβασα και με εντυπωσίασε. Το ίδιο όμως και την κόρη μου. Το γκρατέν είναι γενικά το φαγητό που το πασπαλίζεις από πάνω με τυρί και το βάζεις στο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα. Και τα γκρατιναρισμένα φαγητά μας αρέσουν. Το δοκιμάσαμε λοιπόν κι η πρόβλεψή μας δικαιώθηκε. Οι πατάτες γκρατέν πήραν μια θέση στον κατάλογό μας!

Υλικά

500 γρ. πατάτες
250 γρ. κρέμα γάλακτος πηχτή (μαγειρικής)
3 κουταλιές γάλα
2 – 3 κουταλιές μουστάρδα
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση

Καθαρίζω τις πατάτες, τις κόβω σε λεπτές φέτες και τις βάζω σε κρύο νερό για 5’. Τις στραγγίζω και τις ρίχνω σε νερό που βράζει για 2 – 3 λεπτά. Βάζω τον φούρνο να ζεσταθεί στους 180°. Σ’ ένα κατσαρολάκι ρίχνω την κρέμα γάλακτος με το γάλα και τα αφήνω να πάρουν βράση. Προσθέτω τη μουστάρδα, ανακατεύω με τις πατάτες και αδειάζω το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί και το πασπαλίζω με τη γραβιέρα. Ψήνω στο φούρνο για 40 – 50’ (να πάρει ένα χρυσό χρώμα και ν’ αρχίσει να κάνει φουσκάλες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.