Από τη Βίκη με αγάπη. Συνταγή από την Βίκη έχω ξαναγράψει. Της έχω ζητήσει όπως ξαναείπα να δίνει απευθείας συνταγές στο ιστολόγιο (και ξέρω πως ξέρει πολλές και καλές) αλλά διστάζει να το κάνει. Αλλά μου έστειλε σήμερα μία ειδικά για δημοσίευση. Με τη φωτογραφία της όπου φαίνεται πιστεύω πως πρόκειται για μερακλού μαγείρισσα! Ας απολαύσουμε τι προτείνει.
Υλικά
Για 200 γρ. καπνιστό σολομό
100 γρ. τυρί κρέμα
1 κουταλίτσα Μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας γάλα (ίσως και λίγο περισσότερο)
1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο λευκό
1 φλυτζάνι φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο.
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα 4 πρώτα υλικά σε ένα μπωλ ώστε να γίνουν μια κρέμα και τέλος προσθέτουμε τον άνηθο, ανακατεύοντας ξανά.
Βάζουμε κουταλίτσες μέσα σε φύλλα από καρδιά μαρουλιού ή λόλας, κάνουμε ρολλάκι κάθε κομμάτι σολομού και το ακουμπάμε επάνω. Αν θέλουμε, στολίζουμε με αγγουράκια τουρσί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Την ίδια κρέμα, αραιωμένη με περισσότερο γάλα, την κάνουμε σως για κρύα μακαρονοσαλάτα με φιογκάκια, άνηθο και σολομό σε μικρές λωρίδες.
Ετικέτες
- αλλαντικά
- αυγό
- Γερμανία
- διαιτητικά
- επετειακά
- ζαχαροπλαστική
- ζυμαρικά
- ζύμη
- κέικ
- κοινωνία
- κρεατικά
- κρέμα
- κρεμμύδια
- λαδερό
- λαχανικά
- Λέσβος
- μαρμελάδα
- μεζές
- οδηγίες
- οσπρια
- πατάτα
- ποτό
- πουλερικά
- προσωπικές ιστορίες
- ρύζι
- σαλάτα
- σάλτσα
- σούπα
- σχάρα
- σχολείο
- τηγάνι
- τουριστικοί προορισμοί
- τυρί
- φαγητό
- φούρνος
- φρούτο
- χρήμα
- ψάρι
Μαγειρική και ζωγραφική πάνε χέρι χέρι. Πολύ όμορφο το πιάτο σου Βίκυ.
ΑπάντησηΔιαγραφή