Υλικά
Τα κρεμμύδια μου δίπλα σ' ένα μανταρίνι για σύγκριση μεγέθους |
2 κουταλιές βούτυρο
αλάτι - πιπέρι
6 φλιτζάνια ζεστό ζωμό από κρέας ή κοτόπουλο
4 - 6 φρυγανιές
Εκτέλεση
Κόβω τα κρεμμύδια και τ' αλατίζω. Τ' αφήνω καμιά ώρα να βγάλουν τα νερά τους.
Σοτάρω τα κρεμμύδια. Προσθέτω το ζωμό, κλείνω τη χύτρα και τα βράζω για 5' από το σφύριγμα της βαλβίδας.
Σε βαθύ μπολ βάζω μια φρυγανιά στον πάτο, ρίχνω από πάνω τη σούπα, προσθέτω φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω.
Παραλλαγές
Παραλλαγές
- Σβήνω τα τσιγαρισμένα κρεμμύδια με άσπρο κρασί.
- Προσθέτω στη σούπα μια κουταλιά κρέμα γάλακτος.
- Πασπαλίζω τη σούπα με λίγη παρμεζάνα ή άλλο σκληρό τυρί.
- Αντί για μπολ χρησιμοποιώ πυρέξ στο σερβίρισμα, την πασπαλίζω με τυρί και τη βάζω στο φούρνο για λίγα λεπτά να γκρατιναριστεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.