27 Φεβρουαρίου 2013

Αυγολέμονο

Το αυγολέμονο αυτό είναι για να βάλω πάνω από φαγητά που συνοδεύονται με αυγολέμονο εξωτερικά. Είναι ο τρόπος που το φτιάχνει η μάνα μου για τα ντολμαδάκια που μας περιμένουν την πρώτη μέρα που φτάνουμε στο σπίτι της!

Υλικά

1 αυγό
2 λεμόνια (το ζωμό)
1 κουταλιά αλεύρι
½ κουταλιά βούτυρο
αλάτι

Εκτέλεση

Χτυπάω το αυγό με λίγο νερό και προσθέτω το ζωμό λεμονιού, και τα άλλα υλικά. Τα βάζω σε ένα μικρό κατσαρόλι και το ψήνω σε σιγανή φωτιά. Τ’ ανακατεύω συνεχώς ώσπου να δέσει.

1 σχόλιο:

  1. Είναι κάποια φαγητά που χαρακτηρίζουν γεγονότα. Τα ντολμαδάκια είναι το κορυφαίο γεγονός που μας περιμένει μετά από ένα δύσκολο ταξίδι προσέγγισης στη Μυτιλήνη. Τα αμπελόφυλλα και τα συνοδευτικά τους είναι από το κτήμα μαζεμένα και συνήθως τα φύλλα είναι φυλαγμένα μέσα σε μπουκάλια του νερού, με προσθήκη άλμης για να διατηρηθούν όλο το χρόνο. Τα αυγά είναι από τις ντόπιες κότες της ξαδέρφης. Αυτό το φαγητό επίσης γίνεται όταν έρχονται και επισκέψεις στο σπίτι, βέβαια παρέα με άλλα νόστιμα καλούδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.