28 Ιουλίου 2023

Λουξεμβούργο 2008

Όπως έγραφα τις προάλλες, το 2008 κάναμε ένα ταξίδι προς Γερμανία κι από κει επισκεφτήκαμε πόλεις σε άλλες χώρες, ενώ στην επιστροφή γυρίσαμε οδικά μέσω Βαλκανίων (αλλά χωρίς στάση στα Βαλκάνια εκείνη τη φορά). Την περιγραφή για το ταξίδι το ίδιο την ολοκλήρωσα σε μια ανάρτηση, αλλά όπως υποσχέθηκα παρουσιάζω φωτογραφίες απ' τις επισκέψεις αυτές. Σειρά έχει το Λουξεμβούργο που βρεθήκαμε για δεύτερη φορά, Κυριακή του Πάσχα τώρα. Παρόλο που το Λουξεμβούργο είναι μικρό (είτε αναφερόμαστε στο κράτος είτε στην πόλη) πάντα έχεις να δεις πράματα.

Πάλι είχε πανηγύρι στην "κάτω πλατεία" και στην ευθεία της βλέπουμε κόσμο μαζεμένο μπροστά το παλάτι. Κι αφού είναι κόσμος μαζεμένος εκεί, με τους πολλούς κι εμείς.

Πλησιάζουμε και βλέπουμε την δουκική (κατά το βασιλική) οικογένεια στο μπαλκόνι που ήταν με στολισμένο με βελούδα. Όλη; Ε, όχι και όλη. Είναι και μεγάλη! Δεν ξέρω τι γινότανε, νομίζαμε πως ήταν κάποιος πριγκιπικός γάμος όμως δεν βλέπω κάτι στη βικιπέδια που τα έχει αναλυτικά.

Έπαιζε η μπάντα από κάτω, υποθέσαμε πως ήταν ο εθνικός ύμνος, μας χαιρέτισαν οι από πάνω και μπήκαν μέσα, τέλειωσε η παράτα, διαλυθήκαμε.

Έμειναν απ' έξω οι σκοποί να κάνουν τις τιμητικές τους ασκήσεις.

Λεπτομέρεια απ' το παλάτι

και εικόνα των σπιτιών της κοιλάδας του Μοζέλα.

Μας έκανε εντύπωση πάντως πως ακόμα τότε, εν έτη 2008 υπήρχαν δημοτικά χοτ σποτ για σύνδεση στο ίντερνετ.

Και μια τελευταία φωτογραφία απ' το Λουξεμβούργο για το 2008, ο καθεδρικός ναός της πόλης. Γιατί στο Λουξεμβούργο ξαναβρεθήκαμε μερικά χρόνια μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.