15 Μαΐου 2022

Άλλες εκδρομές

Μιας και πιάσαμε τις εκδρομές ν' αναφέρω μερικές ακόμα. Όχι αυτές που κάναμε όποτε μας ερχόταν διάθεση π.χ. στο Νησί ή σε κοντινά χωριά (π.χ. στους Μουζακαίους). Αλλά τις άλλες, τις οργανωμένες που γίνοντας στα πέριξ. Αρκετές ήταν με την ΚΝΕ που όμως ήταν με συγκεκριμένο σκοπό. Συνήθως σε συνδυασμό με διακίνηση εφημερίδων με αφορμή κάποιο κομματικό γεγονός. Θυμάμαι π.χ. μια στο Λούρο. Με μπουγέλα για αφισοκόλληση, με μπογιές κλπ εξοπλισμό. Όμως υπήρχαν κι άλλες έτσι, χωρίς συγκεκριμένο σκοπό, απλά για τη βόλτα. Τέτοιες κάναμε θυμάμαι στο Μονοδέντρι (και τη χαράδρα του Βίκου), στους Ασπραγγέλους και στο Μέτσοβο (απ' όπου οι φωτογραφίες της αρχής - απ' τα άλλα μέρη στο τέλος).

Οι ίδιοι μπαρμπάδες με τις παραδοσιακές βλάχικες φορεσιές τους στο Μέτσοβο. Μια έγχρωμη και μια ασπρόμαυρη λήψη.

Μια άλλη εκδρομή ήταν με την εστία σε πρωτάθλημα πιγκ πογκ ανάμεσα σε οικότροφους από διάφορες εστίες. Η διοργάνωση ήταν στην εστία του ΕΜΠ στου Ζωγράφου. Εγώ δεν έπαιζα πιγκ πογκ, ο Ανέστης έπαιζε κι έτσι το έμαθα. Με λεωφορείο έγινε, χώρο είχε μπόλικο, το θέμα ήταν πού θα μέναμε εκεί. Είχαμε φιλοξενηθεί σε δωμάτια της εστίας, υπήρχε δωμάτιο και για μένα κι έτσι πήγα. Εντύπωση μου έκαναν τα παράθυρά τους. Μεγάλα και φωτεινά. Όχι σαν τα δικά μας τα μια σταλιά. Κατά τα άλλα αγώνες δεν είδα, περαδώθε γύριζα, πέτυχα και σε μια μουσική βραδιά εκεί που τραγουδούσε ο Μουφλουζέλης κι έτσι είχα την τύχη να τον ακούσω ζωντανά.

Από τις όχι κοντινές που όμως δεν ήταν οργανωμένες από κάποιον αλλά τις κάναμε από μόνοι μας ήταν στην Κέρκυρα. Το καλοκαίρι του 81 η πρώτη με ένα άλλο ζευγάρι. Είπαμε να πάμε με οτοστόπ (για οικονομία). Πήραμε το αστικό μέχρι την Ελαιούσα, περπατήσαμε λίγο προς τα έξω απ' το χωριό και στεκόμαστε στην άκρη. Με τα πολλά σταματάει κάποιος που πάει προς Ηγουμενίτσα και μας παίρνει. Σταματάει σ' ένα ενδιάμεσο χωριό μας κατεβάζει στην άκρη του και μας λέει πως θα συνεχίσει σε κάνα μισάωρο, αν δεν έχουμε βρει κάτι να πάμε, μπορεί να μας πάρει ξανά. Κι έτσι έγινε. Φτάνοντας όμως στην Ηγουμενίτσα το τελευταίο φέρι για Κέρκυρα μόλις έχει λύσει κάβους. Δεν το προλάβαμε. Έτσι βολτάρουμε στην πόλη και λέμε πως θα περιμένουμε να ξημερώσει να φύγουμε με το πρωινό. Αλλά οι κοπέλες δεν μπορούσαν το ξενύχτι. Και μεσ' στη νύχτα πήγαμε σ' ένα ξενοδοχείο και ξαπλώσαμε κάποιες ώρες.

Στην Κέρκυρα ξαναπήγαμε τον επόμενο χρόνο μόνο με τη Μαρία. Μείναμε κάποιες μέρες, είχαμε νοικιάσει κι ένα παπί Γιαμάχα και γυρίσαμε σε κάμποσα μέρη. Στο τέλος μας έμεινε από βενζίνη αλλά δεν τόχαμε καταλάβει και πήραμε το μαγαζί κι ήρθε και μας μάζεψε (και γελάγαμε για το πόσο χαζά την πάθαμε).


Για την ολοκλήρωση δυο φωτογραφίες από τους Ασπραγγέλους,

το Μονοδέντρι


τη χαράδρα του Βίκου

και την εξόρμηση σε Φιλιππιάδα - Λούρο (φαίνεται η διαφορά)!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.