Υλικά
2 αυγά2 μέτριες ώριμες ντομάτες
αλάτι, πιπέρι
1 κουταλιά λάδι
Εκτέλεση
Καθαρίζω την ντομάτα την τρίβω (σε τρίφτη ή στο μούλτι) και τη ρίχνω στο τηγάνι με το αλάτι. την αφήνω να βράσει και να στεγνώσει. Προσθέτω το λάδι κι από δω αρχίζουν οι παραλλαγές:- Ρίχνω τα αυγά στο τηγάνι και τα ανακατεύω εκεί μέσα
- Χτυπάω τ' αυγά (με σύρμα ή στο μούλτι), τα ρίχνω στην ντομάτα και τ' ανακατεύω
- Ρίχνω τ' αυγά στην τομάτα έτσι, όπως είναι χωρίς να τ' ανακατέψω καθόλου. Αυτή η εκδοχή ήταν η αγαπημένη του πατέρα μου (αν και, σ' αυτή την παραλλαγή δεν ταιριάζει και τόσο το όνομα στραπατσάδα, αφού τα αυγά δεν στραπατσάρονται εδώ).
Τα σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.