Υλικά (για 8 μερίδες)
500 γρ. μακαρόνια τρυπητά600 γρ. κιμάς
3 – 4 ώριμες τομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί κονκασέ
2 μέτρια κρεμμύδια
2 καρότα
λάδι
Αλάτι, πιπέρι (μαύρο και κόκκινο)
Μοσχοκάρυδο
Γαρύφαλλο, μπαχάρι
Φρυγανιά τριμμένη
Τυρί τριμμένο
1 δόση μπεσαμέλ
Εκτέλεση
Τσιγαρίζω το κρεμμύδι και τον κιμά με λίγο αλάτι και το σβήνω αν θέλω με λίγο κρασί. Προσθέτω τις τομάτες και τα μπαχαρικά και τα αφήνω να σιγοβράσουν για 20’ τουλάχιστον να πιουν τα νερά τους.Βράζω τα μακαρόνια, τα σουρώνω και τα βουτυρώνω.
Τα στρώνω σε ταψί λαδωμένο και ραντισμένο με λίγη φρυγανιά. Από πάνω στρώνω τον κιμά πασπαλίζω με αρκετό τυρί, προσθέτω και τη μπεσαμέλ (στην οποία έχω προσθέσει τυρί τριμμένο) και από πάνω ραντίζω λίγη φρυγανιά και τυρί (ώστε όταν ψηθεί να έχει ένα πιο σκούρο χρώμα σε κάποια μέρη).
Ψήνω το παστίτσιο σε μέτριο προς δυνατό φούρνο (180 – 200 βαθμούς) για 45’ περίπου, μέχρι να ροδίσει η κρέμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.