16 Απριλίου 2013

Αυγά ποσέ

Εύκολων συνταγών συνέχεια. Αυγά και πάλι αλλά όχι αυτή τη φορά μάτια στο νερό όπως τα λέγαμε στο χωριό μου ή ποσέ όπως τα έμαθα αργότερα. Το πόσα αυγά θα φάει κάποιος είναι θέμα γούστου αλλά και πόσο αντέχει από χοληστερίνη κλπ. Γι' αυτό το τελευταίο παίζουν ρόλο τόσο η ηλικία όσο και το πόσο έχει δραστηριότητα που να δουλεύουν οι μύες του (χειρωνακτική εργασία ή αθλητική δραστηριότητα κλπ). Πάντως σίγουρα γίνονται πολύ πιο ελαφριά από το να είναι τηγανητά!

Υλικά
1 - 2 περισσότερα αυγά
αλάτι
πιπέρι
λάδι
λεμόνι
Εκτέλεση
Βάζω σε ένα τηγανάκι ή κατσαρολάκι νερό (γύρω στο ένα δάχτυλο ύψος) και το τοποθετώ στη φωτιά. Σπάω τα αυγά σε ένα πιάτο και όταν αρχίσει το νερό να βράζει τα ρίχνω μέσα. Σκεπάζω το σκεύος μου για να ψηθούν τ' αυγά καλά (τότε ο κρόκος γίνεται άσπρος αφού το λίγο ασπράδι που τον σκεπάζει ψήνεται και αυτό) και τ' αφήνω 2 - 3 λεπτά (ανάλογα πόσο σφιχτά τα θέλω). Αν δεν τα σκεπάσω τα περιχύνω ταχτικά με ένα κουτάλι από το νερό που βράζουν για να ψηθεί και το πάνω μέρος τους.
Τα σερβίρω στο πιάτο με ό,τι απ' τα υπόλοιπα υλικά ν' αρέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.