10 Απριλίου 2013

Καναπεδάκια

Τα καναπεδάκια είναι ένας εύκολος μεζές. Φτιάχνεται στο λεπτό. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές, ανάλογα με το πώς τα θέλουμε. Συνοδεύει θαυμάσια το ούζάκι μας ή το ουισκάκι μας κλπ.

Υλικά
μπισκότα κράκερ ή ψωμί του τοστ κομμένο σε μικρά κομμάτια
βούτυρο φρέσκο
λεπτές φέτες τυρί ή αυγό ή ζαμπόν (όποιου είδους) ή ελιές
μπρικ ή χαβιάρι(!) ή μαγιονέζα
φύλλο μαρούλι κομμένο σε μικρά (όσο το κράκερ) κομμάτια ή τοματάκια τσέρυ
Εκτέλεση
Απλώνω σε μια πιατέλα τα κρακεράκια ή τα ψωμάκια, τ' αλείφω με λίγο βούτυρο κι από πάνω βάζω το συνδυασμό των υλικών που μ' αρέσει. Συνήθως όμως όχι πάνω από δύο (κι αν υπάρχει και σαλατικό άντε τρία) υλικά. Επίσης, αν είναι ψωμάκι η βάση μπορέί να το βάλω και στην τοστιέρα για λίγο, να γίνει τραγανό.

3 σχόλια:

  1. χαβιαρι δε μου βρισκεται αλλα σκεφτηκα να το κανω με ψωμι τοστιμο μεσογειακο και ντοματα και φετα. πιο ελληνικό στυλ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε μένα μου βρίσκεται χαβιάρι αλλά έτυχε να δοκιμάσω κάποτε (πάνε πάνω από 30 χρόνια). Ε, είναι κι αυτό μια άποψη. Κάποιοι ξετρελαίνονται. Κάποιοι άλλοι έχουν πιο εκλεπτυσμένους τρόπους να το τρώνε, όχι σε ταπεινά καναπεδάκια.

      Όσο για βάση, όπως γράφω και παραπάνω είναι θέμα γούστου. Εγώ προτιμώ συνήθως τα κράκερ, αλλά ακόμα και μπαγκέτα κομμένη λίγο λοξά για να δώσει ένα οβάλ σχήμα μπορεί να μου κάνει!

      Η μεσογειακή παραλλαγή είναι κι αυτή ενδιαφέρουσα.

      Διαγραφή

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.