Υλικά
4 αυγά400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (ακόμα και 0%)
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι λάδι
1-2 βανίλιες
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
την πούλπα απ' τα πορτοκάλια
1 πακέτο φύλλο κρούστα
για το σιρόπι
2 ποτήρια νερό1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
2 ποτήρια ζάχαρη
φλούδα από δυο πορτοκάλια
ξυλάκι κανέλλας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζω να βράσει το σιρόπι μέχρι να δέσει (να θυμίζει λάδι). Βγάζω από μέσα τη φλούδα (γιατί αν μείνει πολύ ώρα θα πικρίσει) και το αφήνω να κρυώσει.Χτυπώ ελαφρά τα αυγά με το σύρμα, προσθέτω το γιαούρτι να διαλυθεί καλά και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα φύλλα και συνεχίζω να χτυπώ. Κόβω τα φύλλα σε μεγάλα κομμάτια. Όταν γίνει ένα ομοιογενές μείγμα σαν χυλός, τσαλακώνω τα κομμένα φύλλα (σαν να τσαλακώνω χαρτί) και τα ρίχνω στο μείγμα. Το βάζω σε καλά βουτυρωμένο ταψί και ψήνω σε μέτριο (160º C) προθερμασμένο φούρνο για 40’ (μέχρι να ροδίσει).
Όταν ψηθεί το γλυκό, το χαράζω και ρίχνω στο καυτό γλυκό το χλιαρό προς κρύο σιρόπι. Συνοδεύεται επίσης με σαντιγί ή παγωτό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.