18 Δεκεμβρίου 2022

Νουντλς κολοκυθιού με πέστο

Γκουρμεδιάρικο φαγητό το σημερινό. Δεν το είχα καθόλου υπόψη μου. Μου το πρότεινε ο γιος μου που κάπου το είδε και τ' άκουσε στη Γερμανία. Zucchini noodles τα λένε εκεί κι έχουν πολλές μορφές, αλλά βρήκε και συνταγή στα ελληνικά (η δικιά του είναι διαφορετική). Τώρα γιατί νουντλς κι όχι στικς, τι να πω, δεν ξέρω, ίσως γιατί πρέπει τα κολοκύθια να κοπούν πολύ λεπτά. Βασικά, οι συνταγές που βρήκα, όλες μιλάνε για ένα ειδικό μηχάνημα, το spiralizer, αλλά δεν αντέχω να πάρω κι άλλο μηχάνημα μόνο και μόνο γι' αυτά. Έτσι πήρα αυτό που είχα για τις πατάτες και είχε και εξάρτημα για πολύ λεπτές πατάτες (στικς) και χρησιμοποίησα αυτό. Το μηχάνημα τα κάνει να μοιάζουν όντως σαν μακαρόνια, αλλά κι έτσι μια χαρά ήταν.

Υλικά (3 μερίδες)

1 κιλό κολοκυθάκια
3 κουταλιές λάδι
3 κομμάτια μοτσαρέλα βουβαλίσια (buffalo mozzarella)
3 γενναίες κουταλιές σάλτσα πέστο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβω τα κολοκυθάκια πολύ λεπτά. Τ' αλατίζω και τ' αφήνω να βγάλουν τα νερά τους. Τα στραγγίζω.
Σ' ένα τηγάνι βάζω μια κουταλιά λάδι να κάψει. Ρίχνω μια μερίδα κολοκυθάκια (περίπου 350 γραμμάρια) και τα γυρίζω λίγο να πέσουν (για 2 - 3').
Τα βγάζω σε πιάτο. Τα περιχύνω με τη σάλτσα. Βάζω πάνω τη μοτσαρέλα. Ανακατεύω και έτοιμο το πιάτο. Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι θα προσθέσει γεύση.

Παρατηρήσεις:

Την πρώτη φορά αγόρασα κολοκυθάκια απ' τα στρογγυλά (αυτά βρήκα στη λαϊκή την ώρα που πήγα) οπότε τα νουτλς μου ήταν κοντά. Τα μακρουλά είναι πιο σωστά.
Για πέστο έβαλα έτοιμη, απ' το σουπερμάρκετ.
Από πάνω πρόσθεσα και μερικά ντοματάκια βαλανίδια για χρώμα.
Το δικό μου πιάτο είχε μπόλικο ζουμί. Δεν με χάλασε.
Τα δοκίμασα δεύτερη φορά σε λίγες μέρες με φρέσκια μοτσαρέλα απλή. Δεν ήταν το ίδιο, γιατί η βουβαλίσια είναι πιο μαλακιά και απλώνει σαν κρέμα ενώ η άλλη γίνεται κομμάτια.
Άλλη ενδιαφέρουσα ιδέα είναι να μπει κατίκι Δομοκού.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.