09 Οκτωβρίου 2013

Μοσχάρι Ψητό Κατσαρόλας

.Συνηθισμένο φαγητό το μοσχαρίσιο κρέας, μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. Κοκκινιστό, ή ψητό στο φούρνο ή στην κατσαρόλα, σε κιμά ή σε μπριζόλα. Και μετά μπορεί να συνδυαστεί με πουρέ (όπως είναι η πρόταση και η φωτογραφία) ή με πατάτα τηγανητή, με ρύζι ή μακαρόνι. Πολλοί οι συνδυασμοί, ίδια η λογική του μαγειρέματος. Σήμερα μια συνταγή για μοσχαράκι, με τα λιγότερα συνοδευτικά. Μπορεί να προσθέσει κανείς και κολοκύθι ή μελιτζάνα ή ό,τι τραβάει η ψυχή του.

Υλικά
1 ½ κιλό κρέας μοσχαρίσιο
2 κουταλιές βούτυρο
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 καρότα σε φέτες
2 σκελίδες λιωμένες σκόρδο
½ ποτήρι κρασί άσπρο
Δάφνη, ρίγανη, θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνω στη χύτρα το βούτυρο και ροδίζω το κρέας. Σβήνω με το κρασί, προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά κι αν χρειάζεται λίγο νεράκι, κλείνω τη χύτρα και την αφήνω να βράσει για μισή ώρα από τη στιγμή που θα σφυρίξει η βαλβίδα. Σερβίρεται με πουρέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.