Υλικά
4 φλιτζάνια κολοκύθι βρασμένο & λιωμένο2 φλιτζάνια καρυδόψιχα
1 ½ φλιτζάνι λάδι
½ φλιτζάνι μέλι
½ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
2 κουταλιές κοφτές κανέλλα
½ κιλό φύλλο
Για το σιρόπι
½ φλιτζάνι μέλι½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση
Βράζω αποβραδίς το κολοκύθι σε λίγο νερό το λιώνω και το ρίχνω σε σουρωτήρι να στραγγίσει και το αφήνω όλη νύχτα. Την άλλη μέρα βάζω το μισό λάδι να ζεσταθεί ρίχνω το κολοκύθι και το ανακατεύω 5 - 10’. Το βγάζω απ’ τη φωτιά και ρίχνω το μέλι, τη φρυγανιά, το καρύδι και την κανέλα και ανακατεύω. Στρώνω τα μισά φύλλα σε λαδωμένο ταψί (λαδώνοντάς τα με το υπόλοιπο λάδι), βάζω το μείγμα και το σκεπάζω με τα υπόλοιπα φύλλα. Ψήνω την πίτα για μια ώρα σε μέτριο φούρνο.Βράζω για 5’ το μέλι με το νερό και τη ζάχαρη και περιχύνω την πίτα (κρύα) με το καυτό σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.