09 Απριλίου 2022

Νοσηλευτικές υπηρεσίες στο ΠΙ

Τις προάλλες αράδιαζα πόσα κτίρια είχε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (ΠΙ) τότε που ήμουν φοιτητής. Ανάμεσα στα τόσα που είπα κάποιο το ξέχασα. Την υγειονομική του υπηρεσία. Γιατί υπήρχε και τέτοια. Αν θυμάμαι καλά ήταν κάπου στη Χαριλάου Τρικούπη. Λίγο πιο κάτω απ' το σουπερμάρκετ της Ένωσης. Ήταν ένα ωραίο χαμηλό κτίριο με κήπο - στους χάρτες της γκουγκλ που το ψάχνω πιθανολογώ στο νούμερο 28. Διευθυντής ήταν ο Κίττας, που ήταν και νομίατρος ή κάτι τέτοιο. Στο κτίριο αυτό υπήρχε ακτινολογικό μηχάνημα και γραμματεία. Ο Κίττας εμφανιζόταν κάποιες φορές, αλλά δεν ήταν αυτός που μας παρακολουθούσε αν αρρωσταίναμε. Ήταν ο προϊστάμενος. Αν αρρώσταινε κάποιος και χρειαζόταν γιατρό πήγαινε εκεί, έπαιρνε παραπεμπτικό και τον έστελναν στο αντίστοιχο γιατρό που είχε σύμβαση με το πανεπιστήμιο (αντίστοιχο εννοώ ανάλογα με την ειδικότητα).

Το καλό ήταν πως είχαμε κάλυψη αν χρειαζόμασταν φάρμακα. Όποιος είχε απ' τη οικογένειά του ΙΚΑ κλπ ταμεία, δεν τον ένοιαζε. Όποιος όμως ήταν ανασφάλιστος (ή ασφαλισμένος στον ΟΓΑ όπως εγώ) υπήρχε διαφορά γιατί τότε ο ΟΓΑ δεν συμμετείχε στη φαρμακευτική δαπάνη. Όμως πηγαίναμε εκεί, μας έγραφαν τα φάρμακα (σιγά το πολλά φάρμακα που χρειαζόμασταν οι εικοσάρηδες) κι από κει στο φαρμακείο για να πληρώσουμε τη συμμετοχή μόνο. Επίσης, κάποια χρόνια που για να κάνεις ανανέωση εγγραφής χρειαζόσουν ακτινογραφία θώρακος, μας την έβγαζαν εκεί και δεν τρέχαμε σε εξωτερικά ακτινολογικά.

Γενικά, η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν είχε και μεγάλη κίνηση. Θα μπορούσα να μην αναφερθώ σ' αυτήν. Αλλά για λόγους πληρότητας, αποφάσισα να κάνω μια αναφορά και σ' αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.