Υλικά
1 χταπόδι γύρω στο 1 κιλό100 ml λάδι
1 φλιτζάνι κρασί + 1/2 νερό
1 μέτριο κρεμμύδι
1 κουταλιά πάστα τομάτας
πιπέρι
3 φύλλα δάφνης
Εκτέλεση
Κόβω το χταπόδι σε κομμάτια – όχι πολύ μικρά γιατί μαζεύει. Βάζω τη χύτρα στη φωτιά να κάψει και προσθέτω το χταπόδι με το πιπέρι να βγάλει τα υγρά του. Τρίβω το κρεμμύδι και το προσθέτω. Όταν στεγνώσουν σβήνω με το κρασί, προσθέτω το νερό, κλείνω τη χύτρα και το αφήνω να σιγοβράσει για 20’ τουλάχιστον. Ανοίγω τη χύτρα, προσθέτω το λάδι, την τομάτα και τη δάφνη και αφήνω να βράσουν όλα μαζί για 10’ με ανοιχτή τη χύτρα. (Αν χρειάζεται δένω τη σάλτσα με λίγο κορνφλάουρ διαλυμένο σε μισό φλιτζανάκι κρύο νερό).Εκτέλεση 2
Κόβω το χταπόδι σε κομμάτια – όχι πολύ μικρά γιατί μαζεύει. Τρίβω το κρεμμύδι. Βάζω σε κατσαρόλι το λάδι να κάψει, προσθέτω το χταπόδι και το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζω. Όταν στεγνώσουν σβήνω με το κρασί (να σχηματίζει ατμό). Προσθέτω την τομάτα το πιπέρι και το φύλλο δάφνης και τα αφήνω να σιγοβράσουν για αρκετή ώρα (20’ - 30' σε χύτρα ταχύτητας!).Μπορώ να αντικαταστήσω το κρασί με ξύδι.
Συνοδεύεται όμορφα από πατάτες τηγανιτές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.