Υλικά
1 μεγάλη μελιτζάνα½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 – 2 κρόκους αυγού
ψίχα ψωμιού
1 σκελίδα σκόρδο
200 γρ. τυρί τριμμένο
1 χυμό τομάτας
λίγο μαϊντανό
βασιλικό ξερό
αλάτι, πιπέρι, λάδι, αλεύρι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζω τη μελιτζάνα και την κόβω σε φέτες τις οποίες αλατίζω. Τις αφήνω 1 ώρα και κατόπιν αφού τις σκουπίσω τις αλευρώνω και τις τηγανίζω.Στρώνω με τις φέτες αυτές ένα ταψάκι πυρέξ και πάνω σε κάθε φέτα βάζω 2 – 3 κεφτεδάκια (από κιμά στον οποίο θα προσθέσω τη ψίχα του ψωμιού μουσκεμένη και στυμμένη, τους κρόκους, αλάτι και πιπέρι) τηγανισμένα.
Τα σκεπάζω με μια σάλτσα τομάτα (στον χυμό τομάτας προσθέτω το σκόρδο, το μαϊντανό, το βασιλικό, αλάτι, πιπέρι).
Πασπαλίζω τη σάλτσα με τριμμένο τυρί και αφήνω το ταψάκι στο φούρνο λίγα λεπτά μέχρι το τυρί να πάρει χρώμα.
Συνοδεύεται υπέροχα από πατάτες πουρέ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.