07 Αυγούστου 2016

Μύρινα, το κάστρο

Έγραφα προχτές για τα ελάφια της Μύρινας που ζουν μέσα και γύρω από το κάστρο, ε, να γράψω και για το κάστρο το ίδιο. Δηλαδή όχι τόσο να γράψω όσο να βάλω φωτογραφίες,  αφού για την ιστορία του κάστρου του ίδου δεν ξέρω και πολλά, άντε κάνα λίνκι από τη Βικιπαίδεια.

Το κάστρο δεσπόζει πάνω από την πόλη (κι είναι μάλλον φυσικό κάτι τέτοιο)
Το κάστρο φαίνεται πως συντηρήθηκε πρόσφατα. Προφανώς από την αρχαιολογική υπηρεσία. Και πάλι προφανώς βρίσκεται σε ψηλό σημείο κι έτσι για να πας πρέπει ν' ανέβεις ανηφόρα. Κι απέξω απ' το κάστρο ο δήμος (που όπως έχω ξαναγράψει είναι νοικοκυρεμένος) έφτιαξε το δρόμο. Όμως όλα τζ καλά έχουν ένα τέλος. Πλησίασες το κάστρο; Μην θέλεις και δρόμο. Μονοπάτια και πολύ σου είναι. Τόσα ζώα περνάνε, συντηρούνε τη χάραξη!

Από το κάστρο πάνω έχει καταπληκτική θέα προς τα δυο πρόσωπα της πόλης: τον Ρωμαίικο και τον Τούρκικο Γιαλό (κι είναι γιαλός, με γιώτα κι όχι με ύψιλον όπως τον είδα γραμμένον κάπου, αφού είναι απ' το αιγιαλός κι όχι από κάτι γυάλινο).
Α, ναι! Η Μύρινα, εκτός απ' τους δυο γιαλούς που λέγαμε, έχει κι άλλες παραλίες που μπορείς να κάνεις μπάνιο. Π.χ. τα Ρηχά Νερά, ακριβώς από δίπλα, οργανωμένη με ομπρέλες, καρέκλες κλπ κι αυτή μέσα στην πόλη, αλλά και προχωρώντας βόρεια, όλο και βρίσκεις κι άλλες, μέχρι στο βάθος τον Αη-Γιάννη.
Και το πλοίο φεύγει. Ξεφόρτωσε, φόρτωσε και πάει γι' άλλο λιμάνι! Κι εγώ από ψηλά να το χαζεύω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.