Υλικά
2 φλιτζάνια αλεύρι (και λίγο ακόμα για το πασπάλισμα)1/2 κουταλάκι αλάτι
3 αυγά
1 κουταλιά λάδι
Εκτέλεση
Σ' ένα μεγάλο μπολ ρίχνω το αλεύρι ανακατεμένο με το αλάτι. Ανοίγω ένα λάκκο στη μέση και σπάω μέσα τ' αυγά. Στη φάση αυτή μπορώ να προσθέσω επίσης κάποια σάλτσα (ντομάτας ή πέστο) ή κάποιο άλλο μυρωδικό που θέλω).Προσθέτω και το λάδι και μ' ένα πιρούνι σπάω τα αυγά και τα ανακατεύω σιγά σιγά με το αλεύρι μέχρι να το πιουν όλο. Όταν σκληρύνει για να δουλεύω με το πιρούνι συνεχίζω να ζυμώνω ελαφρά μέχρις ότου γίνει μια ομοιόμορφη, σχετικά μαλακή, ζύμη. Την τυλίγω σε μεμβράνη και την αφήνω να ξεκουραστεί μισή ώρα (ή και πολύ περισσότερο αν την βάλω στο ψυγείο).
Χωρίζω τη ζύμη στα τέσσερα και την ανοίγω με ξύλο ή με τη μηχανή για φύλλο, πασπαλίζοντας ελαφρά με αλεύρι αν χρειάζεται.
Παίρνω ένα φύλλο, το πασπαλίζω μα αλεύρι και το τυλίγω σ' ένα πλατύ ρολό (αν είναι σφιχτό θα δυσκολευτώ στο κόψιμο που ακολουθεί).
Μ' ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω κάθετα το κάθε φύλλο σε λουρίδες.
Κουνάω τις λουρίδες να ξεκολλήσουν μεταξύ τους και τις βράζω επιτόπου σε μπόλικο νερό όπως τα μακαρόνια ή τις φυλάω στο ψυγείο ή τις ξεραίνω για το μέλλον :) (αν δεν έχουν ξεκολλήσει καλά όπως έγινε στο δεύτερο κόψιμο το δικό μου, φροντίζω να ανακατεύω τα ζυμαρικά στο βράσιμο ώστε να χωριστούνε).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.