Υλικά
2 πακέτα σφολιατίνια2 φακελάκια κρέμα στιγμής (π.χ. άνθος αραβοσίτου)
6 φλιτζάνια γάλα (ή 3 εβαπορέ + 3 νερό) - σύμφωνα με τις οδηγίες στο φακελάκι
1 φακελάκι σαντιγί (με το αντίστοιχο γάλα)
ζάχαρη άχνη
κανέλα προαιρετικά
Εκτέλεση
Σ' ένα μέτρο πυρέξ στρώνω μία σειρά από σφολιατίνια.Ετοιμάζω την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες, την αφήνω να κρυώσει και ρίχνω την κρέμα πάνω από τα σφολιατίνια.
Φτιάχνω την σαντιγί ακολουθώντας της οδηγίες παρασκευής της, και αφού πήξει την ρίχνω πάνω στην κρέμα.
Όσα σφολιατίνια μείνανε τα θρυμματίζω και τα ρίχνω από πάνω.
Βάζω το γλυκά στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον να παγώσει και να σφίξει.
Πριν το κόψετε ρίχνετε την άχνη και την κανέλα με ένα σουρωτήρι.
Παρατηρήσεις
- Η παραλλαγή με τον ζελέ: Αντί για σαντιγί ετοιμάζω 2 φακελάκια ζελέ. Τον αφήνω να κρυώσει (αλλά όχι ν' αρχίσει να σφίγγει). Κόβω φρούτα κομπόστα σε κυβάκια (π.χ. ροδάκινα) ή μια φρουτοσαλάτα κομπόστα (το ζουμί το έχω χρησιμοποιήσει στο ζελέ). Απλώνω τα φρούτα πάνω στην κρέμα και με μια κουτάλα ρίχνω το ζελέ προσεκτικά από πάνω. (Στην περίπτωση αυτή προφανώς δεν χρησιμοποιώ άχνη κλπ)
- Τελικά, η προσθήκη από τριμμένα μπισκότα ήταν λάθος στην εκδοχή αυτή. Του χάλασε την όψη.
- Στην κρέμα και τον ζελέ δεν έβαλα καθόλου πρόσθετη ζάχαρη όπως έλεγαν οι οδηγίες στο κουτί. Το αποτέλεσμα, αρκούντως γλυκό για τα γούστα μας, το παραπάνω θα μας χαλούσε.
- Εύκολο μεν, οικονομικό όμως όχι. Οι πρώτες ύλες, δόξα τω θεώ, κοστίζουν αρκετά, τόσο που και ένα πακέτο για μιλφέιγ απ' τα έτοιμα μπορεί να κοστίζει λιγότερο. Χώρια που μέχρι να βρω τα σφολιατίνια είδα κι έπαθα. Και τελικά είχε το μπακάλικο του χωριού!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.