24 Νοεμβρίου 2013

Ταμπουλέ (Λιβανέζικη Σαλάτα)

Σαλάτα για σήμερα. Μάλλον καλοκαιρινή θα έλεγα, αλλά μιας και σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε τομάτες (και μαϊντανό) όλο το χρόνο, δεν είναι κακό να την παρουσιάσω κι αυτή την εποχή. Έτσι κι αλλιώς κι εγώ αυτές τις μέρες την έφτιαξα. Πάντως, σίγουρα το καλοκαίρι γίνεται καλύτερη. Τότε θέλει και λίγο παραπάνω κουσκούς να πιει το ζουμάκι της τομάτας και τότε γίνεται ποίημα!

Υλικά

4 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
¼ φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια ή 1 κρεμμύδι
1 κ. τομάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
2 κουταλιές κουσκούς ή πλιγούρι (αλεσμένο σιτάρι)
χυμό από 2 λεμόνια
λάδι

Εκτέλεση

Πλένω καλά το μαϊντανό και το δυόσμο. Ανακατεύω τα υλικά με τη σειρά εκτός από το λάδι που το προσθέτω λίγο πριν το σερβίρισμα. Το κουσκούς απορροφά τα υγρά και προσθέτει εξαιρετική νοστιμιά. Για το σερβίρισμα στρώνω σε μπολ φύλλα από μαρούλι και σερβίρω επάνω τους τον ταμπουλέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.