Υλικά
600 γρ. φασολάκια πλατιά (φρέσκα ή κατεψυγμένα)1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
2 καρότα κομμένα (σε φέτες ή κύβους)
1 πατάτα κομμένη σε κύβους *
½ κουτί τομάτα κονκασέ
αλάτι, πιπέρι
λάδι
μαϊντανό
Εκτέλεση
Τσιγαρίζω το κρεμμύδι με το αλάτι και σβήνω με το κρασί. Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και βράζω στη χύτρα για 6 - 7’ αφού αρχίσει να σφυρίζει η βαλβίδα. Ανοίγω και προσθέτω τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.* Αντί για πατάτα, βάζω γλυκοπατάτα, είναι πιο γλυκό το φαγητό.
Λοιπόν, σήμερα που τα έφτιαξα πάλι, σκέφτηκα να προσθέσω δυο φύλλα δάφνης. Έγινε άλλο πράγμα. Μια διακριτική μυρωδιά υπέροχη.
ΑπάντησηΔιαγραφήThanks for writing such a good article, I stumbled onto your blog and read a few post. I like your style of writing...
ΑπάντησηΔιαγραφήfasolakia ladera
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.
Διαγραφή