20 Νοεμβρίου 2013

Φασολάκια λαδερά

Ένα ακόμα λαδερό φαγητό για σήμερα. Κι εδώ ισχύουν οι ίδιες καταστάσεις: είναι πανεύκολο αν γίνει με κατεψυγμένα φασολάκια, θέλει το χρόνο του αν χρησιμοποιηθούν φρέσκα που πρέπει να κοπούν σε κομμάτια και να καθαριστούν να μην έχουν κλωστές. Να σημειώσω πως εμένα μ' αρέσει να το σερβίρω πασπαλισμένο με τυρί τριμμένο.

Υλικά

700 γρ. φασολάκια πλατιά (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
2 καρότα
½ κουτί τομάτα κονκασέ
αλάτι, πιπέρι
λάδι

Εκτέλεση

Τσιγαρίζω το κρεμμύδι με το αλάτι και σβήνω με το κρασί. Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και βράζω στη χύτρα για 6 - 7’ αφού αρχίσει να σφυρίζει η βαλβίδα.

3 σχόλια:

  1. Λοιπόν, σήμερα που τα έφτιαξα πάλι, σκέφτηκα να προσθέσω δυο φύλλα δάφνης. Έγινε άλλο πράγμα. Μια διακριτική μυρωδιά υπέροχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Thanks for writing such a good article, I stumbled onto your blog and read a few post. I like your style of writing...
    fasolakia ladera

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.