20 Νοεμβρίου 2013

Φασολάκια λαδερά

Ένα ακόμα λαδερό φαγητό για σήμερα. Κι εδώ ισχύουν οι ίδιες καταστάσεις: είναι πανεύκολο αν γίνει με κατεψυγμένα φασολάκια, θέλει το χρόνο του αν χρησιμοποιηθούν φρέσκα που πρέπει να κοπούν σε κομμάτια και να καθαριστούν να μην έχουν κλωστές. Να σημειώσω πως εμένα μ' αρέσει να το σερβίρω πασπαλισμένο με τυρί τριμμένο.

Υλικά

600 γρ. φασολάκια πλατιά (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
2 καρότα κομμένα (σε φέτες ή κύβους)
1 πατάτα κομμένη σε κύβους *
½ κουτί τομάτα κονκασέ
αλάτι, πιπέρι
λάδι
μαϊντανό

Εκτέλεση

Τσιγαρίζω το κρεμμύδι με το αλάτι και σβήνω με το κρασί. Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και βράζω στη χύτρα για 6 - 7’ αφού αρχίσει να σφυρίζει η βαλβίδα. Ανοίγω και προσθέτω τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
* Αντί για πατάτα, βάζω γλυκοπατάτα, είναι πιο γλυκό το φαγητό.

3 σχόλια:

  1. Λοιπόν, σήμερα που τα έφτιαξα πάλι, σκέφτηκα να προσθέσω δυο φύλλα δάφνης. Έγινε άλλο πράγμα. Μια διακριτική μυρωδιά υπέροχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Thanks for writing such a good article, I stumbled onto your blog and read a few post. I like your style of writing...
    fasolakia ladera

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.