28 Νοεμβρίου 2013

Βραχάκια

Τα βραχάκια είναι κάτι σαν κουλουράκια. Που όμως δεν είναι ακριβώς κουλουράκια, αφού είναι πιο σκληρά και χωρίς συγκεκριμένο σχήμα (γι' αυτό και το όνομά τους). Που ακριβώς επειδή είναι σκληρά (καλοψημένα) μπορούν να κρατήσουν για αρκετό καιρό. Εμένα δεν μπορώ να πω πως μ' αρέσουν ιδιαίτερα (αλλά θα μου πει κανείς ποιο είδος κουλουριού μ' αρέσει; Κι όμως. Υπάρχει. Το μουστοκούλουρο!). Αλλά η μάνα μου ξετρελαίνεται μαζί τους. Και προχτές που η Μαρία έψαχνε να φτιάξει κάτι σχετικό, έπεσε πάνω τους και τα έφτιαξε. Κι είπα ν' ανεβάσω τη συνταγή. Απολαύστε τα.

Υλικά

4 αυγά
1 ποτήρι γάλα ζεστό
1 ποτήρι βούτυρο
2 ½ ποτήρια ζάχαρη
7 περίπου ποτήρια αλεύρι
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
2 ποτήρια καρύδια κομμένα με μαχαίρι (ή με το χέρι, όχι αλεσμένα)
2 ποτήρια σταφίδες

Εκτέλεση

Χτυπάω τ' αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτω το γάλα με το βούτυρο. Κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν, τη σόδα και την κανέλα και τα προσθέτω. Στο τέλος προσθέτω τα καρύδια με τη σταφίδα και ανακατεύω ελαφρά να γίνουν μια ομοιόμορφη και σχετικά σφικτή μάζα. Παίρνω με το κουτάλι κομμάτια ζύμης και τ' ακουμπάω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα (ή σιλικονούχο). Ψήνω τα βραχάκια σε δυνατό φούρνο για 20 λεπτά περίπου.

Γίνονται καμιά 100αριά κομμάτια. Στο ταψί πρέπει να έχουν κάποια απόσταση να μην κολλήσουν, γιατί φουσκώνουν και απλώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.