16 Νοεμβρίου 2013

Σπανακόρυζο

Εύκολο φαγητό αν το κάνεις με κατεψυγμένο σπανάκι (αλλά φύλλο, όχι κομμένο), έχει λίγο παραπάνω διαδικασία αν είναι φρέσκο (αλλά συγκρίνεται με τίποτα το φρέσκο; όπως έλεγε και μια παλιά διαφήμιση). Σερβίρεται με λίγο γιαούρτι από πάνω ή σκέτο με λεμόνι οπότε και συνοδεύεται υπέροχα από φέτα.

Υλικά

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο ή ψιλοκομμένο
700 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
3/4 ποτηριού ρύζι
1/2 ποτηράκι κρασί
2 ποτήρια νερό
λάδι
αλάτι - πιπέρι
άνηθος ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Ξεπλένω καλά το σπανάκι και το τρίβω με αλάτι για να πέσει (αν είναι κατεψυγμένο, γλυτώνω απ' όλ' αυτή τη φασαρία:) ). Τσιγαρίζω το κρεμμύδι και σβήνω με το κρασί. Αν το σπανάκι είναι φρέσκο το φέρνω μια γύρα κι αυτό να πέσει λίγο. Προσθέτω το νερό (αν έχω τρίψει το σπανάκι, κρατάω το ζουμί που βγάζει και συμπληρώνω με νερό όσο χρειάζεται), το ρύζι και τα υπόλοιπα υλικά. Κλείνω τη χύτρα και βράζω για 4 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.