Υλικά
800 γρ. πατάτες60 γρ. βούτυρο
2 κρεμμύδια
6 αυγά
¼ λ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. ζαμπόν σε φέτες
1 ματσάκι μαϊντανός
αλάτι, πιπέρι
Προαιρετικά: Πιπεριές (σε διάφορα χρώματα) κομμένες σε ροδέλες, μανιτάρια
Μιας και η συνταγή είναι εν πολλοίς παραμετροποιήσιμη, χθες που το έφτιαξα άφησα κάποια από τα υλικά σε μπολάκι κι ο καθένας να συμπληρώσει ό,τι θέλει:)
Εκτέλεση
Βράζω τις πατάτες (όχι πολύ). Όταν κρυώσουν καλά τις καθαρίζω και τις κόβω σε φέτες. Κόβω το κρεμμύδι σε κύβους. Βάζω το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τσιγαρίζω το κρεμμύδι. Προσθέτω τις πατάτες να ροδοκοκκινίσουν. Χτυπάω τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτω την κρέμα γάλακτος και ρίχνω το μείγμα στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνω, πασπαλίζω με τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και από πάνω ρίχνω το ζαμπόν (και τις τυχόν πιπεριές).Παραλλαγές
Αντί βούτυρο και ζαμπόν βάζω μπέικον. Το τσιγαρίζω στην αρχή και σ' αυτό προσθέτω τα κρεμμύδια.Αν δεν έχω παχύ ζαμπόν (ή μπέικον) για να το κόψω σε κύβους, συμβιβάζομαι με μεγάλα κομμάτια απ' το κομμένο σε φέτες.
Αν βάλω μανιτάρια τα τσιγαρίζω με τα κρεμμύδια.
Προσθέτω διάφορα λαχανικά που μ' αρέσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.