Σούπες έχω βάλει μερικές. Και για φακές
έχω γράψει. Όμως αυτή τη συνταγή την είχα ξεχάσει. Έβαλα τις
φακές σαλάτα που μόλις είχα μάθει και ξέχασα τη σούπα, όπως τις φτιάχνω χρόνια τώρα. Καιρός να επανορθώσω λοιπόν. Να σημειώσω εδώ πως το πόσο νερό θα έχει η σούπα είναι θέμα γούστου. Εμένα μ' αρέσει να έχει ζουμί, αντίθετα η Ειρήνη τη θέλει να είναι στεγνή!
Υλικά
300 γρ. φακές
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2 μεσαία καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες (ή τριμμένα χοντρά)
2 κουταλιές τομάτα πασάτα
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
πάπρικα (γλυκιά ή καυτερή)
φύλλα δάφνης
λάδι
Εκτέλεση
Βάζω τις φακές να πάρουν μια βράση (μόλις ν’ αρχίσει να σφυρίζει η βαλβίδα στη χύτρα - ή και ανοιχτή για 2'). Περιμένω να πέσει η βαλβίδα. Τις σουρώνω. Βάζω αρκετό φρέσκο (κρύο) νερό στη χύτρα, ρίχνω όλα τα υπόλοιπα υλικά (και το λάδι) και αφήνω τη σούπα να βράσει για 5’ στη χύτρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.