Και μιας και έβαλα
τα μελομακάρονα του χωριού μου, να βάλω και άλλη μια συνταγή για μελομακάρονα, με σιμιγδάλι αυτή τη φορά. Κάθε φορά που λέω για μελομακάρονα, με ρωτάνε αν είναι με αλεύρι ή με σιμιγδάλι. Δεν το ήξερα πως γίνονται κι έτσι και κάποτε ρώτησα και πήρα τη συνταγή, αλλά δεν την έχω φτιάξει ποτέ. Αλλά για να μην πει κανένας πως κάνω διακρίσεις, την δίνω κι αυτή :)
Υλικά
1 φλιτζάνι λάδι
2 1/2 φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι κονιάκ
1/4 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
Εκτέλεση
Τρίβω το λάδι με το σιμιγδάλι να γίνει ένα. Προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνω καλά. Παίρνω ένα κομμάτι ζύμης, το ανοίγω να έχει ύψος ένα δάκτυλο περίπου και κόβω με φόρμα. (Άλλη τεχνική είναι να πάρω μικρά κομμάτια ζύμη, όσο ένα μελομακάρονο, να το πλάσω μακρόστενο, να το καρφώσω με τα δάκτυλα και να το πιέσω στο χοντρό του τρίφτη). Βάζω τα μελομακάρονα σε ταψί και τα ψήνω σε μέτριο φούρνο για 30' περίπου, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.