02 Ιουλίου 2015

Κουνουπίδι Τηγανητό

Tο σημερινό είναι μάλλον χειμωνιάτικο και δεν ταιριάζει με την εποχή, αν και την σήμερον μπορείς να βρεις όποιο λαχανικό θελήσεις κάθε εποχή του χρόνου. Το κουνουπίδι είναι ένα λαχανικό που γίνεται με διάφορους τρόπους. Είτε βραστό για σαλάτα, είτε ογκρατέν, αλλά και γιαχνιστό ή ακόμα και σούπα. Βέβαια, σε κάποιους δεν αρέσει η μυρωδιά όταν το προετοιμάζεις. Είναι το τίμημα της νοστιμιάς :)

Υλικά

1 κουνουπίδι περίπου 1 κιλό
Αλάτι
Λάδι για το τηγάνισμα

Για το χυλό

2 αυγά
3 κουταλιές γάλα
2 κουταλιές λάδι
40 γρ. τυρί τριμμένο
2 κουταλιές τοματοχυμός
1 ποτήρι νερό
Αλεύρι όσο πάρει

Εκτέλεση

Βράζω το κουνουπίδι σε αλατισμένο νερό, 2 - 3', τόσο όσο να κρατάει ακόμα. Το χωρίζω σε μικρά κομμάτια για το τηγάνι. Ανακατεύω τα υπόλοιπα υλικά μέχρις ότου γίνει ένας σχετικά δεμένος χυλός. Βουτάω ένα – ένα κομμάτι κουνουπίδι στο χυλό και τηγανίζω μέχρι να ροδίσει κι απ' τις δυο πλευρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.