Υλικά
1 κιλό βύσσινα
1 κιλό ζάχαρη (αν θέλω και βυσσινάδα αυξάνω τη ζάχαρη μέχρι και διπλάσια)
200 γρ. νερό
1 κλωναράκι αρμπαρόριζα
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού (όχι παραπάνω γιατί γίνεται σκούρο)
2 κουταλάκια γλυκόζη
Εκτέλεση
Πλένω τα βύσσινα, αφαιρώ τα κουκούτσια, χρησιμοποιώντας τσιμπιδάκι ή το ειδικό εργαλείο, και ρίχνω τα κουκούτσια στο νερό. Όταν τελειώσω, αφαιρώ από το νερό τα κουκούτσια και κρατάμε το νερό. Βάζω τα βύσσινα και τη ζάχαρη εναλλάξ σε στρώσεις σε ένα μεγάλο και βαθύ κατσαρόλι, και τ’ αφήνω για μια μέρα στο ψυγείο ή στον ήλιο.Την επόμενη μέρα προσθέτω το νερό και βράζω το μείγμα σε μέτρια φωτιά ενώ ξαφρίζω τακτικά όσο ανεβάζει αφρό.
Προσθέτω την αρμπαρόριζα και λίγο πριν το τέλος το χυμό λεμονιού και τη γλυκόζη και αφήνω να κοχλάζει μέχρι να δέσει το σιρόπι (μπορεί και μια ώρα).
Κατεβάζω το γλυκό από τη φωτιά, το αφήνω να κρυώσει και το βάζω σε καθαρά (ακόμα καλύτερα παστεριωμένα) βαζάκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.