Υλικά
500 γρ. μύδια καθαρισμένα (ψίχα)λάδι για το τηγάνισμα
Για το χυλό
1 αυγό100 γρ. γάλα
2 κουταλιές λάδι
50 γρ νερό
250 γρ. αλεύρι (ή όσο χρειαστεί)
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Χτυπάω τα υλικά για το χυλό. Πρέπει να είναι παχύς, για να στέκεται πάνω στα μύδια. Το κανονίζω με το αλεύρι. Τον αφήνω για μισή ώρα περίπου.Ρίχνω τα μύδια στο μπολ με τον χυλό και τ' ανακατεύω. Βάζω το λάδι στη φωτιά κι όταν κάψει παίρνω μ' ένα κουτάλι ένα - ένα τα μύδια, με λίγο χυλό κάθε φορά και τα τηγανίζω.
Τα βγάζω σε πιατέλα που την έχω στρώσει με απορροφητικό χαρτί. Τ' αφήνω να στραγγίξουν τα λάδια τους και τα σερβίρω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.