Υλικά
350 γρ. φασόλια μαυρομάτικααλάτι
πάπρικα
λάδι
1 μεγαλούτσικο κρεμμύδι
μαϊντανό
Εκτέλεση
Βάζω τα φασόλια με αρκετό νερό στη χύτρα και τα βράζω μέχρι ν' αρχίσει να σηκώνεται η βαλβίδα (ή ν' αρχίσει να σφυρίζει. Μπορώ και να τα βράσω ανοιχτά για 5'). Αλλάζω το νερό και τα βράζω για 5' με κλειστή τη χύτρα. Όταν πέσει η βαλβίδα την ανοίγω, προσθέτω το αλάτι και τα βράζω για 1' (αν είναι ήδη καλοβρασμένα, απλά ρίχνω το αλάτι από πάνω, μαζί με τα υπόλοιπα).Τα σουρώνω, τα σερβίρω στα πιάτα και τα λαδώνω, τα πασπαλίζω με πάπρικα (γλυκιά ή καυτερή κατά τα γούστα), κόβω το κρεμμύδι και το μαϊντανό από πάνω και έτοιμα.
Εννοείται πως τα τελευταία υλικά προστίθενται ανάλογα τα γούστα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.