Υλικά
1 κυδώνι για δυο άτομα συνήθως2 κουταλάκια ζάχαρη
Εκτέλεση
Πλένω πολύ καλά το κυδώνι απέξω και το τρίβω να φύγει όλο το χνούδι. Το κόβω στη μέση και καθαρίζω το κέντρο του που είναι τα σπόρια (αρκετά βαθιά, να μην μείνει σκληρό). Βάζω τα κομμάτια σ' ένα ταψάκι, πασπαλίζω με ζάχαρη την κομμένη επιφάνεια και την υπόλοιπη τη ρίχνω στη γούβα που έχει γίνει στη μέση.Ψήνω τα κυδώνια στο φούρνο για κάνα μισάωρο, μέχρις ότου η επιφάνειά του χρυσίσει κι η ζάχαρη αρχίζει ν' αφρίζει.
Τα σερβίρω ζεστά, πασπαλισμένα με κανέλα αν θέλω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.