24 Ιουνίου 2015

Μύδια κοκκινιστά

Μύδια για άλλη μια φορά. Ένα βράδυ σκέφτηκα να φτιάξω ένα μεζέ, είχα μύδια κι είπα να τα φτιάξω κόκκινα, με σάλτσα για να συνοδέψω το ουζάκι μου. Ωραιότατος έγινε.

Υλικά

250 γρ. μύδια ψίχα (ή 500 με κέλυφος)
1 μεγαλούτσικο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 ποτηράκι κόκκινο κρασί
1/3 κουτί κονκασέ
3 κουταλιές λάδι
μαϊντανό
άνιθο
ρήγανη
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζω με το αλάτι μέχρι να ξανθίνουν. Σβήνω με το κρασί, προσθέτω τα μύδια, την τομάτα και το λάδι και τα μυρωδικά και τ' αφήνω να μαγειρευτούν για κάνα τέταρτο.
Σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.