Υλικά (για 2 άτομα)
300 γρ. πατάτες200 γρ. λουκάνικα κομμένα σε λεπτές φέτες
3 αυγά
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
λίγο γάλα
1 κουταλιά κορνφλάουρ
λάδι για τηγάνισμα
50 γρ. τυρί τριμμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σ' ένα βαθύ τηγάνι τηγανίζω τις πατάτες. Τις βγάζω απ' το τηγάνι, στραγγίζω το λάδι και βάζω τα λουκάνικα να ψηθούν (ή τα έχω ψήσει σε φούρνο οπότε τα ρίχνω στο τηγάνι με το λιπάκι τους και περιμένω να ζεσταθούν καλά).
Χτυπάω τα αυγά καλά, προσθέτω το μπέικιν πάουντερ και το κορνφλάουρ διαλυμένο σε λίγο γάλα. Ρίχνω μέσα και το τυρί.
Ρίχνω στο τηγάνι με τα λουκάνικα τις πατάτες και περιχύνω με τα χτυπημένα αυγά. Περιμένω να ψηθούν καλά απ' τη μια μεριά οπότε γυρίζω την ομελέτα να ψηθεί κι απ' την άλλη.
Για να γυρίσει η ομελέτα εύκολα ,κυκλοφορεί ένα ειδικό πλαστικό καπάκι στο εμπόριο .Κυρίως το βρίσκεις σε εκθέσεις κατοικίας .
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μια παραλλαγή που βρήκα!
ΑπάντησηΔιαγραφή