02 Ιουλίου 2014

Ομελέτα με λουκάνικα (και πατάτες)

Για την ομελέτα είχα γράψει πριν κάνα χρόνο. Μόνο που αυτή που έδωσα τότε ήταν σκέτη. Χωρίς παρελκόμενα. Πριν λίγες μέρες έφτιαξα και μια "ενισχυμένη". Τη φωτογράφισα για να την παρουσιάσω από δω πέρα. Να σημειώσω πως εγώ την λέω περιφραστικά (ομελέτα με λουκάνικα) αλλά απ' όσο θυμάμαι (και βρίσκω και στο ιντερνέτι) σε κάποια μέρη (π.χ. στην Άνδρο, λέει) την λένε μονολεκτικά: φρουτάλια. Επίσης να σημειώσω πως δεν έχω πολύ μαεστρία στο γύρισμα της ομελέτας (ίσως γιατί δεν την φτιάχνω τακτικά) μ' αποτέλεσμα να μην μπορώ να την φτιάξω μονοκόμματη, σαν πίτα όπως είναι το σωστό.

Υλικά (για 2 άτομα)

300 γρ. πατάτες
200 γρ. λουκάνικα κομμένα σε λεπτές φέτες
3 αυγά
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
λίγο γάλα
1 κουταλιά κορνφλάουρ
λάδι για τηγάνισμα
50 γρ. τυρί τριμμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σ' ένα βαθύ τηγάνι τηγανίζω τις πατάτες. Τις βγάζω απ' το τηγάνι, στραγγίζω το λάδι και βάζω τα λουκάνικα να ψηθούν (ή τα έχω ψήσει σε φούρνο οπότε τα ρίχνω στο τηγάνι με το λιπάκι τους και περιμένω να ζεσταθούν καλά).
Χτυπάω τα αυγά καλά, προσθέτω το μπέικιν πάουντερ και το κορνφλάουρ διαλυμένο σε λίγο γάλα. Ρίχνω μέσα και το τυρί.
Ρίχνω στο τηγάνι με τα λουκάνικα τις πατάτες και περιχύνω με τα χτυπημένα αυγά. Περιμένω να ψηθούν καλά απ' τη μια μεριά οπότε γυρίζω την ομελέτα να ψηθεί κι απ' την άλλη.

2 σχόλια:

  1. Για να γυρίσει η ομελέτα εύκολα ,κυκλοφορεί ένα ειδικό πλαστικό καπάκι στο εμπόριο .Κυρίως το βρίσκεις σε εκθέσεις κατοικίας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.