28 Ιουλίου 2014

Μαρμελάδα ροδάκινο

Καλοκαίρι, μπόλικα τα φρούτα, ευκαιρία για καμιά μαρμελάδα. Σειρά είχαν τα ροδάκινα.Όπως σ' όλες τις μαρμελάδες, πρέπει τα φρούτα να είναι ώριμα. Αν είναι πολύ γλυκά μειώνω την ποσότητα της ζάχαρης. Αν και, ροδάκινο λέει ο τίτλος μιας και είναι το πιο συνηθισμένο φρούτο της εποχής (και μιας και μ' αρέσει πολύ) αλλά η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει με βερίκοκα (εξίσου συνηθισμένη πρώτη ύλη μαρμελάδας) αλλά και με δαμάσκηνα ή ακόμα και με αχλάδια. Όλα έχουν παρόμοια συμπεριφορά και γίνονται με τις ίδιες αναλογίες (παρόμοια γλυκύτητα).

Υλικά

3 μέρη μοσχοβολιστά ροδάκινα (πολτοποιημένα)
2 μέρη ζάχαρη

Εκτέλεση

Καθαρίζω τα ροδάκινα από τη φλούδα και τα κουκούτσια και τα πολτοποιώ. Μετράω την ποσότητα σ' ένα κατσαρόλι και για κάθε τρία ποτήρια πολτό προσθέτω δυο ποτήρια ζάχαρη. Βράζω το μείγμα μέχρι ν' αρχίσει να κάνει φουσκάλες. Για να είναι σωστά δεμένη η μαρμελάδα πρέπει να στέκεται όταν την ρίχνω με κουτάλι σε ποτήρι με κρύο νερό. Τη βάζω σε αποστειρωμένα βάζα και τα αφήνω αναποδογυρισμένα να κρυώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.