Μια συνταγή για ζύμη πίτσας
έχω ήδη βάλει. Μόνο που αυτή ήταν με σπράιτ. Είναι η αγαπημένη της Ειρήνης, αλλά εμένα δεν μ' αρέσει τόσο γιατί γίνεται αφράτη (και μπόλικη). Προτιμώ το ζυμάρι να είναι πιο λεπτό, πιο "ιταλικό" (αν και, δεν μπορώ να πω πως τα καταφέρνω να την ανοίξω τόσο ούτε αυτήν). Ας πούμε πρόσφατα είπαμε να φτιάξουμε πίτσα και δεν πρόλαβα να επιλέξω είδος, την ξεκίνησαν μάνα και κόρη. Αλλά έκαναν το λάθος και έφυγαν την ώρα που ήταν για στρώσιμο. Την απλώνω κι εγώ όσο μπορούσα, ρίχνω και λίγο σκληρό αλεύρι από πάνω να σφίξει και την έφερα στα μέτρα μου :). Γιατί αν προλάβαινα θα έφτιαχνα τούτην εδώ. Που γίνεται στον αρτοπαρασκευαστή (αλλά όχι υποχρεωτικά. Απλά το μηχάνημα αναλαμβάνει να κάνει ένα καλό ζύμωμα και να την φουσκώσει με μια σωστή θερμοκρασία).
Υλικά
500 γρ. αλεύρι
320 ml νερό
2 κουταλιές λάδι
2 κουταλάκια ζάχαρη
1 ½ κουταλάκια αλάτι
1 ¾ κουταλιά μαγιά νωπή (ή ένα φακελάκι ξερή)
ρίγανη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πρόγραμμα 6 (Ζύμη με μαγιά - αυτό που ζυμώνει αλλά δεν ψήνει). Ρίχνω όλα τα υλικά μαζί, πατάω το κουμπί και σε μιάμιση ώρα περίπου η ζύμη είναι έτοιμη. (Αν βιάζομαι τη βγάζω και πιο μπροστά, αλλά δεν θα είναι τέλεια φουσκωμένη).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.