Υλικά (για 4 άτομα)
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστόΓια τα κεμπάπ
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (ή αρνίσιος)1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρό κρεμμύδι
500 γρ. ψίχα ψωμιού (μπαγιάτικου)
βασιλικό
μαϊντανό
μπαχάρι
κανέλα
πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα
4 ντομάτες½ σκελίδα σκόρδο
βασιλικό
μαϊντανό
κανέλα
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβω στο μπλέντερ το σκόρδο και το κρεμμύδι. Μουλιάζω το ψωμί και ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί. Πλάθω σε μακρόστενες λουρίδες (κεμπάπ) το μείγμα και τις ψήνω στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Αν θέλω ψήνω μαζί και 4 – 5 πίτες.Στο μεταξύ φτιάχνω τη σάλτσα ανακατεύοντας στο μπλέντερ όλα τα υλικά και βράζοντάς την μέχρι να φύγουν τα πολλά ζουμιά και να γίνει ένα πηχτό ζουμί.
Σερβίρω βάζοντας από κάτω μια πίτα, πάνω της ένα κεμπάπ, γιαούρτι και περιχύνοντας με τη σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.