Υλικά
1 κιλό γίδα (ή προβατίνα)1,5 κιλό φρέσκες ώριμες τομάτες
2 κουταλιές βούτυρο
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
1 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένω το κρέας. Αν έχει πολύ λίπος το αφαιρώ. Τ' αφήνω να στραγγίξει. Πλένω τις τομάτες, τις καθαρίζω από τη φλούδα και τα (πολλά) σπόρια και τις αλέθω στο μούλτι. Βάζω το βούτυρο να κάψει και τσιγαρίζω το κρέας. Το σβήνω με το κρασί, προσθέτω τις τομάτες, ρίχνω τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και τ' αφήνω να βράσουν στη χύτρα για 25 λεπτά.Ανοίγω τη χύτρα και βράζω για όση ώρα χρειαστεί μέχρι να στεγνώσουν τα πολλά νερά (που σίγουρα θα έχει!)
Συνοδεύεται υπέροχα από πατάτες τηγανητές ή πουρέ (όπως στην περίπτωσή μου) αλλά και με ρύζι. Επίσης μπορεί να γίνει και τουρλού, να προσθέσω δηλ. στο βράσιμο μελιτζάνες, κολοκύθια κλπ αλλά αυτό είναι άλλο φαγητό!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.