Υλικά
2 αυγά250 γρ. αλεύρι
15 γρ. νωπή μαγιά
180 ml χλιαρό γάλα
80 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
50 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια (ρούμι ή κονιάκ)
Εκτέλεση
Κάνω μια λακουβίτσα στο αλεύρι. Ρίχνω τη μαγιά διαλυμένη σε λίγο γάλα και τα δουλεύω. Προσθέτω σιγά – σιγά το υπόλοιπο γάλα, το βούτυρο λιωμένο, τους κρόκους των αυγών, το αλάτι και στο τέλος τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα και ανακατεύω με ελαφρές κινήσεις.Σκεπάζω τη ζύμη μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Βάζω τη βαφλιέρα στην πρίζα και περιμένω μέχρι να κάψει οπότε και ρίχνω με μια κουτάλα αρκετό μείγμα σε κάθε θήκη για βάφλες που τις ψήνω για 8 λεπτά περίπου. Βγάζω τις πρώτες και επαναλαμβάνω τη διαδικασία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.