Υλικά
600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμικτο με χοιρινό2 παξιμάδια τριμμένα ή ψίχα ψωμιού μουσκεμένα με κρασί ή με γάλα
μια ντομάτα τριμμένη (προαιρετικά)
μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 αυγό (προαιρετικά)
λίγο κρεμμύδι τριμμένο ψιλό
ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζυμώνω καλά όλα τα υλικά μαζί. Αφήνω το μείγμα να ξεκουραστεί για λίγο και να ωσμοθούν οι μυρωδιές. Πλάθω μεγαλούτσικα τα μπιφτέκια και τα ψήνω σε φύλλο δάφνης.Θα μπορούσε να λείπει το αυγό, το βάζω όμως για μεγαλύτερη συνεκτικότητα. Αν το παραλείψει κανείς πρέπει να φροντίσει να βάλει λιγότερα υγρά (βασικά κρασί).
Επίσης η σκάρα πρέπει να είναι καλά καμμένη πριν μπουν πάνω της τα μπιφτέκια ώστε να μην κολλήσουνε (κάτι βέβαια που ισχύει γενικά στα ψητά σχάρας).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.