Υλικά
5 – 6 μήλα σκληρά (ή και ξινά)125 γρ. μαργαρίνη
1½ φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά
½ φλιτζάνι γάλα
1/3 φλιτζανάκι κονιάκ
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
3 φλιτζάνια αλεύρι
λίγη μαργαρίνη για το ταψί
κανέλα
Εκτέλεση
Καθαρίζω και κόβω τα μήλα σε φέτες ή στρογγυλά. Χτυπάω τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη. Προσθέτω τα αυγά συνεχίζοντας να χτυπάω και ρίχνω το γάλα. Ανακατεύω το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και τα προσθέτω στο μείγμα.Βάζω το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί Νο 30. Βάζω τα μήλα στο μείγμα κάθετα και πυκνά τα πασπαλίζω με κανέλα και (αν θέλω) ελάχιστη ζάχαρη για να γκλασαριστούν (που την περικόβω απ' αυτήν που βάζω μέσα στη ζύμη). Ψήνω σε μέτριο φούρνο (170 βαθμούς) για 40' - 45' (η δοκιμή του μαχαιριού πάντα αποδίδει).
Βάζω το ταψί χαμηλά στο φούρνο για να μπορέσει να ψηθεί καλά το από κάτω. Συνήθως όχι με αέρα, για να μην στεγνώσουν τα μήλα. (Η δοσολογία είναι μεγαλούτσικη, χρειάζεται προσαρμογή ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού. Άνετα αρκεί για ένα 30άρι ταψί).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.